Cauhapé “Noblesse du Temps” – Jurançon

,

Cauhapé “Noblesse du Temps” – Jurançon

AOP Jurançon | Petit Manseng
Alk.: 13,5% vol. | Cukrus: ~100 g/l
Metodas: vėlyvas derlius, passerillage (uogų sudžiūvimas ant vynmedžio)

Išskirtinis Jurançon regiono vynas, kur Petit Manseng uogos skinamos nuo lapkričio pabaigos po pirmųjų šalnų. Natūraliai džiovintos uogos suteikia intensyvų saldumą, medaus ir abrikosų aromatus, išlaikant gaivą ir balansą.

51.50

Cauhapé Jurançon „Nobles du Temps“

AOP Jurançon | Petit Manseng
Alk.: 13,5% vol. | Cukrus: ~100 g/l
Metodas: vėlyvas derlius, passerillage (uogų sudžiūvimas ant vynmedžio)

Kai rudens saulė nuleidžia paskutinius spindulius virš Pirėnų kalnų, Domaine Cauhapé vynuogynuose prasideda laukimo metas. Petit Manseng uogos lieka kaboti ant vynmedžių iki pat lapkričio pabaigos, kol jas paliečia pirmosios šalnos. Šis natūralus passerillage procesas koncentruoja cukrų ir aromatus, leisdamas gimti vienam elegantiškiausių saldžiųjų vynų Prancūzijoje.

Vynas vilioja sodriais medaus, džiovintų abrikosų ir apelsinų žievelių aromatais. Skonyje – subtilus balanso žaismas tarp saldumo ir gaivios rūgšties, suteikiančios vynui lengvumo ir ilgo, minerališko poskonio.


Apie vyninę „Domaine Cauhapé“

Įsikūrusi Jurançon širdyje, Domaine Cauhapé laikoma šio regiono kokybės simboliu. Įkūrėjas Henri Ramonteu, buvęs agronomas, 1980-aisiais metė viską ir atsidėjo gimtosios žemės vynuogynams. Jo vizija buvo atgaivinti tradicinius Jurançon vynus, bet perteikti juos moderniu, rafinuotu stiliumi.
Šiandien Cauhapé garsėja precizišku vynuogių nokinimo valdymu, tvariu ūkininkavimu ir gebėjimu sujungti tradiciją su inovacija – nuo sausų, minerališkų iki kilmingai saldžių Petit Manseng kūrinių, kurie dažnai lyginami su geriausiais Sauternes.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Cauhapé “Noblesse du Temps” – Jurançon”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *